Verkeer Den Haag - Amsterdam muurvast

Het verkeer van Den Haag naar Amsterdam op de A4 staat woensdagochtend door een ongeluk al uren muurvast. Automobilisten wordt afgeraden aan te sluiten bij de file, waar vrijwel geen beweging in zit. Ook de A44 staat vast. Omrijden via Utrecht is de enige reële optie, zegt een woordvoerder van de Verkeersinformatiedienst.

Op het moment van schrijven staat er tussen Zoeterwoude-Rijndijk en Hoofddorp 19 km stilstaand verkeer. Naar verwachting duurt het nog tot 10.30 uur voordat de A4 kan worden vrijgegeven. Hoelang het duurt voor de file is verdwenen is onduidelijk.

Rond 06.45 uur raakten bij een ongeluk bij Hoofddorp zes auto's, twee vrachtwagens en een motorrijder betrokken. Die laatste is met onbekend letsel afgevoerd. De weg richting Amsterdam werd bijna helemaal afgesloten, waardoor een file van tot twintig kilometer ontstond.

De ochtendspits was verder met een totale filelengte van 164 kilometer niet buitengewoon druk. Wel zorgden ook ongelukken op onder meer de A15 en de A2 voor problemen.