Absurde schorsing voor 10-jarig voetballertje

Jordy Verstegen is pas 10 jaar en voetbalt in de E3 van de Hapse Boys. Tenminste, dat zou de bedoeling moeten zijn. Het ventje is door zijn club namelijk voor twee duels geschorst, omdat zijn ouders geen kantinedienst kunnen draaien.

De club uit de Brabantse plaats heeft alle ouders van de 270 leden gevraagd om dit seizoen minimaal drie uur achter de bar plaats te nemen. In het huidige seizoen leverde dit al twee keer een probleem op, waarna de jeugdspelers uiteindelijk een schorsing kregen opgelegd.

Volgens Ronnie Weeren, wedstrijdsecretaris van Hapse Boys, is de schorsing rigoureus en hard, maar ziet het bestuur geen andere mogelijkheid. Een voetbalclub is vandaag de dag namelijk afhankelijk van vrijwilligers, wat in dit geval dus neerkomt op de ouders.

Weeren vond het overigens opvallend dat de ouders van Jordy er niet in slaagden om vrij te krijgen. "Bijzonder, de ouders van 268 andere spelers kunnen dat wel regelen. Op mijn werk moeten ook wel eens collega's eerder weg bijvoorbeeld omdat ze op school voorleesouder zijn."

Bennie Verstegen, de vader van Jordy, is logischerwijs woedend en noemt de schorsing absurd. De beste man is zelfstandig ondernemer en is in het weekend vaak aan het werk. Ook zijn vrouw werkt vaak op zaterdag, waardoor hij geen mogelijkheid ziet om bardienst te draaien. De ouders van Jordy zijn daarentegen wel bereid om vaker de shirtjes van de E3 te wassen.

Aan het einde van het interview schoot de vader van Jordy vol, nadat hem werd gevraagd hoe hij het zijn zoon had uitgelegd. "Mijn zoon vroeg hoe laat hij moest voetballen. Ik zei: je hoeft vandaag niet te voetballen want je bent geschorst. Waarop mij zoon vroeg: Maar papa, ik heb toch niets gedaan? Hoe moet ik aan een kind van tien uitleggen dat hij niet mag voetballen met z'n vriendjes omdat papa en mama geen bardienst kunnen draaien?"

Een andere voetbalclub is voor Jordy geen optie, omdat hij dan alleen op de fiets moet. In het dorp Haps is Hapse Boys namelijk de enige club. Weeren stelde overigens nog dat er opnieuw maatregelen worden genomen, zodra de ouders opnieuw verzaken.