Cohen niet populair bij PvdA-jongeren

Ruim een derde van de Jonge Socialisten, de jongerenorganisatie van de PvdA, wil dat Job Cohen bij de volgende verkiezingen geen lijsttrekker is voor de partij. Tegenover deze 36 procent geeft 47 procent Cohen wél nog een kans. Een kwart ziet het liefst dat de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher bij de volgende verkiezingen de kar trekt, zo blijkt uit een onderzoek van Eenvandaag.

Voor de enquête werden 1600 jongeren die lid zijn van een jongerenafdeling van een politieke partij ondervraagd. De fracties van de SP, D66 en SGP worden het beste beoordeeld door hun eigen jongerenafdeling.

De fracties van GroenLinks, PvdA en CDA krijgen juist veel kritiek van jongeren. Van de PvdA-achterban vindt 63 procent dat de fractie de partijstandpunten onvoldoende onder de aandacht brengt in de Kamer. Van de CDA-jongeren vindt 64 procent dat de fractie de PVV te weinig weerwoord geeft. Bij de GroenLinks jongeren heerst ontevredenheid over de missie in Kunduz. Ook viel het optreden met de stekkerdoos van fractievoorzitter Jolande Sap slecht bij de jongerenafdeling.

Het hoogste rapportcijfer ontvangen SGP-leider Kees van der Staaij (8,6), premier en VVD-aanvoerder Mark Rutte (8,3) en SP-leider Emile Roemer (8,2) van hun eigen jongerenafdeling. Jolande Sap en Job Cohen eindigen van alle partijleiders onderaan met beiden een 6,4.


Cohen niet populair bij PvdA-jongeren (Foto: Novum)