Giovanca snapt woede over Zwarte Piet

Giovanca kan zich voorstellen dat sommige mensen Zwarte Piet discriminerend vinden. Zelf zit ze niet in haar maag met de huidskleur van Sinterklaas' knechten. "Ik kan altijd wel een beetje begrijpen waarom mensen er kwaad over worden. Ik word niet kwaad", vertelde de zangeres in Eva Jinek op Zondag.

Tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas werden zaterdag vier mensen opgepakt die demonstreerden tegen Zwarte Piet. "Ik kan me voorstellen dat niet iedereen enthousiast is", reageerde Giovanca op de demonstratie. "Ik heb ook wel eens meegemaakt dat kleine kinderen zwarte mensen associëren met Zwarte Piet. Dat roepen ze dan ook keihard in een supermarkt en daar heb je niet altijd zin in. Pas na een tijdje denk je: het maakt niet zoveel uit."

Sinterklaas zette zaterdagmiddag voet aan wal in Dordrecht. Even leek het erop of de Sint dit jaar alle cadeaus zelf uit moest delen, omdat er geen Pieten op Pakjesboot 12 waren. De Pieten bleken met eigen stoomboten van Spanje naar Nederland te zijn gevaren.

Buiten de aanhoudingen om verliep de intocht van Sinterklaas rustig. De politie Zuid-Holland-Zuid laat via Twitter weten terug te kijken op 'een geweldige Sinterklaas intocht'. "Vol zon, gezellige drukte en vrolijke kinderen."