Stijve kost leraar zijn baan

Het Markland College in het Brabantse Oudenbosch heeft een 62-jarige gymleraar de zak gegeven. De beste man zou met een stijve voor de klas hebben gestaan.

Volgens het schoolbestuur neemt de docent het niet zo nauw met de gedragsregels. Het regende namelijk klachten van de VMBO-brugklassers. Zo zou de gymleraar tijdens de les vloeken en tieren en zonder te kloppen de meisjeskleedkamer in lopen. Hij wordt er zelfs van beschuldigd bij de tienermeisjes in hun slipjes te hebben gekeken.

Hierna besloot men een onderzoek in te stellen naar de geile gymleraar. Omdat hieruit bleek dat hij zich had schuldiggemaakt aan 'grensoverschrijdend gedrag', kreeg hij van het schoolbestuur een standje. Toen de beste man na deze waarschuwing ook nog eens met een kloppende roede voor de leerlingen stond, was de maat vol.

De school heeft de docent geschorst. Op 1 januari zal deze schorsing worden omgezet naar een ontslag, zo heeft bestuursvoorzitter Gerard Snoeijs vandaag laten weten. De leraar zelf ontkent echter schuldig te zijn. Er is geen aangifte gedaan bij de politie.