Advocaat voorspelt einde zaak-DSK

Het Openbaar Ministerie wil de vervolging van voormalig IMF-directeur Dominique Strauss-Kahn staken. Dat denkt de advocaat van het kamermeisje dat Strauss-Kahn in mei beschuldigde van misbruik en poging tot verkrachting. De openbaar aanklagers zouden de vrouw maandagmiddag van hun beslissing op de hoogte willen stellen.

De volgende zitting in de zaak tegen Strauss-Kahn staat voor dinsdag op de rol. Volgens de advocaat is het laten vallen van een of meerdere aanklachten de enige reden om het kamermeisje daarvoor te willen spreken. "Als ze niet van plan waren de vervolging te staken, zouden ze de volgende dag gewoon in de rechtszaal zeggen dat ze ermee doorgaan."

In juni werd al bekend dat het OM twijfelde aan de geloofwaardigheid van het kamermeisje Nafissatou Diallo. De getuigenis van de vrouw zou inconsistent zijn. Daarnaast zou ze gelogen hebben toen ze op haar asielaanvraag zei slachtoffer te zijn geweest van een groepsverkrachting in haar geboorteland Guinee. Het huisarrest van Dominique Strauss-Kahn werd vorige maand al opgeheven.

Een woordvoerder van het OM in New York wilde niet reageren.