Amy Winehouse heeft schat aan muziek achtergelaten

Amy Winehouse heeft een schat aan ongebruikte nummers achtergelaten, laten verschillende bronnen weten. De afgelopen weekeinde overleden zangeres dook in de jaren voor haar dood regelmatig de studio in, zonder dat er wat werd gedaan met het opgenomen materiaal.

Winehouse bracht voor haar overlijden op 27-jarige leeftijd twee albums uit: Frank in 2003 en Back to Black in 2006. Ze werkte al jaren aan een opvolger van de succesplaat Back to Black, maar moest de release telkens uitstellen vanwege haar drank- en drugsproblemen.

Om hoeveel nieuw materiaal het precies gaat is niet duidelijk. Een bron, goed ingevoerd bij platenlabel Universal, spreekt tegen de Britse krant The Guardian van een dozijn nummers. Chris Goodman, een goede vriend en voormalig woordvoerder van de zangeres, zegt dat er nog 'genoeg' materiaal op de plank ligt. Wat er gaat gebeuren met de nummers is nog onduidelijk.

Winehouse bestormt na haar dood opnieuw de Nederlandse hitlijsten. Begin deze week stonden in een tussenstand vijf van haar nummers in de Single Top 100. Afgelopen week steeg in de Verenigde Staten de digitale verkoop van haar muziek met 2000 procent.

De zangeres werd zaterdag dood aangetroffen in haar woning in Londen en werd dinsdag gecremeerd. Waaraan ze is overleden, wordt binnen vier weken duidelijk. Dan zijn de resultaten van het toxicologisch onderzoek bekend.

De Britse tabloid The Sun meldt donderdag dat Winehouse zou zijn bezweken aan ontwenningsverschijnselen omdat ze abrupt was gestopt met drinken. Dat denkt haar familie althans, volgens de krant. De zangeres zou het advies van haar dokter om stapsgewijs te stoppen met alcohol in de wind hebben geslagen.