'Geen drugs gevonden in woning Amy Winehouse'

De politie heeft geen drugs gevonden in de woning van Amy Winehouse. Dat schrijft het Amerikaanse tijdschrift People op gezag van de Britse politie. Winehouse werd zaterdagmiddag dood aangetroffen in haar huis in Londen. Waar de Britse zangeres, die kampte met alcohol- en drugsproblemen, aan overleed is nog onbekend.

Maandagmiddag vindt een autopsie plaats op het lichaam van de zangeres, om de oorzaak van haar overlijden te achterhalen. Een woordvoerder van de lijkschouwer laat weten dat de politie na onderzoek in haar woning in ieder geval geen verdachte omstandigheden heeft geconstateerd. De resultaten van de autopsie worden waarschijnlijk dinsdag bekendgemaakt.

De ouders van Amy Winehouse hebben maandag een bezoek gebracht aan het huis van hun dochter. Bij de woning bedankten de ouders de fans van hun dochter, die 27 jaar oud werd. Vader Mitch Winehouse bedankte de mensen voor de boeketten, kaarsen en briefjes die zij in groten getale neerlegden bij de woning in het noorden van Londen. Moeder Janis kon bij het aanschouwen van de bloemenzee haar tranen niet bedwingen. "Ik kan niet in woorden uitdrukken wat dit voor ons betekent. Het maakt dit echt een stuk makkelijker voor ons", zei Mitch.

De 27-jarige Winehouse werd zaterdag thuis aangetroffen door een bewaker, waarna toegesnelde hulpdiensten haar tevergeefs probeerden te reanimeren