Twente: "CL zeker niet in Grolsch Veste"

FC Twente zal de voorronde van de Champions League niet in de eigen Grolsch Veste spelen. Dat zegt voorzitter Joop Munsterman  in TC Tubantia. Er is door het deels instorten van de nieuwe aanbouw vorige week niet genoeg licht. "Normaal hangen de lampen immers aan het dak." Waar Twente naar uitwijkt is nog niet zeker. "Mijn gevoel zegt dat het Gelsenkirchen wordt."

Ook de eerste thuiswedstrijd in de competitie op zaterdag 13 augustus, als AZ op bezoek komt, komt nog te vroeg. "Dat duel kan sowieso niet op zaterdagavond gespeeld worden", laat Munsterman weten. Ook daar is het gebrek aan goed licht het grootste probleem.

De Grolsch Veste is momenteel nog vergrendeld omdat de toedracht van het ongeluk van afgelopen donderdag nog wordt onderzocht. Zodra het stadion wordt vrijgegeven, moet de ravage nog worden opgeruimd.

Dat duurt zeker drie weken, waarschuwt Munsterman. "We kunnen op dit moment onmogelijk alle gevolgen overzien, maar vast staat dat FC Twente enorme financiële schade lijdt. En dan praat je echt over miljoenen. Met zulke bedragen kan het niet anders of het ongeluk heeft directe invloed op de nabije toekomst van FC Twente."