"Twente nog niet bezig met speelschema"

De ramp in de Grolsch Veste van FC Twente heeft een flinke impact gemaakt op de club. Het piekeren over het gebruik van het stadion volgend seizoen komt later.

Gisteren vielen één dode en twee zwaargewonden bij het instorten van een deel van het dak van de Grolsch Veste. Zeker tien mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Iedereen bij FC Twente en daarbuiten reageerde geschokt.

Buiten het menselijk leed is het ook zaak om het stadion weer klaar te hebben voor het begin van volgend seizoen. Op 13 augustus speelt FC Twente de eerste thuiswedstrijd, maar dat zit nog niet in het hoofd van commercieel directeur Jan van Halst.

"Het is allemaal nog erg pril. En eerlijk gezegd zijn we daar op dit moment nog niet mee bezig. Onze gedachten gaan tot nu toe alleen maar uit naar de slachtoffers", laat Van Halst weten aan De Telegraaf.

De uitbreiding van het stadion is voor FC Twente in financieel oogpunt een klap. De plaatsen op de tribune waren al verkocht en stonden garant voor een vergroting van het budget naar 43 miljoen euro.