Wijnaldum kon miljoenen verdienen in Rusland

Georginio Wijnaldum speelt komend seizoen voor PSV, maar de aanvaller had Feyenoord ook kunnen verlaten voor een buitenlandse club.

Volgens zaakwaarnemer Humphrey Nijman kon zijn cliënt naar Engeland, Portugal, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Rusland. Uit dat laatste land kwam een aanbieding die Wijnaldum in een klap multi-miljonair zou maken. "Het was een duizelingwekkend bedrag dat hij kon gaan verdienen", zegt Nijman in De Telegraaf.

Wijnaldum verkoos het voetbal echter boven het geld. De jongeling wordt bij PSV een echte nummer tien, de positie die hij de laatste tijd bij Feyenoord ook vervulde. Wijnaldum: "Ik vind het sympathiek dat Mario Been me nu toch een bericht heeft gestuurd, waarin hij me succes wenst bij PSV en me het allerbeste wenst."

"We hebben allebei moeilijke tijden gekend. Ik hoop ook dat hij en Leon Vlemmings, die me in de moeilijkste periode bijstond, het met Feyenoord goed gaan doen", aldus Wijnaldum. "Ik ga echt met een bloedend hart weg. Ik heb een supertijd gehad."