Negen jaar cel en tbs voor badkuipmoord

Een 47-jarige vrouw en een 45-jarige man gaan negen jaar de cel in voor de moord op een 65-jarige Nijmegenaar. De twee doodden het vastgebonden slachtoffer mei vorig jaar in zijn badkuip. De daders krijgen ook tbs opgelegd. Dat heeft de Arnhemse rechtbank donderdag bepaald. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De man en de vrouw stopten eerst medicijnen in het bier van het slachtoffer. Toen hij in slaap was gevallen, ruilden ze zijn auto bij een drugshandelaar voor cocaïne. Daarna gingen de twee terug naar de woning van de Nijmegenaar. Ze bonden zijn handen vast en sleepten hem naar de met water gevulde badkuip. De man duwde het hoofd van het slachtoffer onder water en de vrouw ging op hem zitten om hem onder water te houden.

Uiteindelijk is het slachtoffer met een mes om het leven gebracht. Tijdens het politieonderzoek en de rechtszaak is niet duidelijk geworden wie van de twee gestoken heeft. De rechter vond dat voor de staf niet uitmaken. De man en de vrouw hadden volgens hem duidelijk de intentie de Nijmegenaar te doden.