Rechter: "Twee partijen mogen naam Lotus gebruiken"

De Britse rechter Peter Smith heeft bepaald dat zowel Team Lotus als Group Lotus hun naam in de Formule 1 mogen gebruiken. Hiermee heeft hij geen einde kunnen maken aan de al maanden durende strijd tussen beide partijen over het gebruik van de historische naam. Beide kampen claimen nu de overwinning.

Het 1Malaysia F1 Team mag net zoals nu de naam Team Lotus gebruiken, terwijl Group Lotus, hoofdsponsor van Renault F1, de gewone naam Lotus uit mag dragen. Beide partijen claimen het recht op het gebruik van de huidige kleuren en logo's. Group Lotus mag de naam Lotus zowel in de Formule 1 als voor de straatauto's gebruiken, terwijl Team Lotus de naam alleen voor de Formule 1-activiteiten uit mag dragen. De uitspraak heeft hierdoor niets aan de huidige situatie veranderd.

Group Lotus overweegt dan ook om in beroep te gaan tegen de uitspraak van rechter Smith. "Dit zorgt voor verwarring bij het publiek en wij willen verdere stappen ondernemen tegen dit deel van de uitspraak. We hebben er vertrouwen in dat ons hoger beroep succesvol zal zijn."

Het lijkt er dan ook op dat als een partij een einde aan de twist wil maken dit zal gebeuren door de ander uit te kopen. Team Lotus heeft in ieder geval al een naam achter de hand mocht het tot een akkoord komen met Group Lotus. Caterham Cars is namelijk door teameigenaar Tony Fernandes aangekocht.