Gilbert: "Kon zege niet cadeau geven"

In aanloop naar ‘zijn' klassiekers schreef Philippe Gilbert de Brabantse Pijl vandaag op zijn naam. De Belg versloeg in een sprintje gemakkelijk zijn landgenoot Björn Leukemans, die samen met de Omega Pharma - Lotto renner de sterkste was in koers.

"Björn had de zege ook verdiend, maar ik kon deze wedstrijd moeilijk cadeau geven," vertelde Gilbert, die zondag zal proberen een nieuwe zege te halen in de Amstel Gold Race, na afloop tegen Sporza. "Björn is iemand die altijd wil koersen en dat apprecieer ik. Hij weet dat zijn spurt niet zo goed is als die van mij en dus had hij minder op kop kunnen rijden. Toch knapte hij veel werk op. We wilden samenwerken tot aan de finish en er dan voor sprinten. Doen we dat niet, dan komen de achtervolgers misschien terug en is alles voor niets."

"Ik wist dat Björn anders zeker zou proberen om van achter mijn rug weg te springen. Ik moest dus absoluut in tweede positie zitten. Het leek makkelijk, maar op mijn favoriete terrein voel ik me altijd goed. Ik ben klaar voor de Amstel Gold Race."