Golfer Schwartzel verrassende winnaar Masters

Charl Schwartzel is de verrassende winnaar geworden van de Masters. De 26-jarige Zuid-Afrikaan liep zijn slotronde op de wereldberoemde baan in Augusta, Georgia in 66 slagen, zes onder het baangemiddelde. Daarmee eindigde hij op -14 en kreeg hij het felbegeerde groene jasje om de schouders gehangen door Phil Mickelson, de winnaar van vorig jaar.

Schwartzel stond lang met een grote groep leiders op -10, maar sloeg birdies op de laatste vier holes. Daar liep hij uiteindelijk weg bij de Australiërs Jason Day en Adam Scott. Zij eindigden twee slagen achter Schwartzel op de gedeelde tweede plaats. Tiger Woods, Geoff Ogilvy en Luke Donald werden op -10 gedeeld vierde.

Vroeg in de slotronde wist Woods alle ogen op zich gericht. Dankzij uitstekende putts op de eerste negen holes ging de gewezen nummer een van de wereld van -5 naar -10 en deelde hij zo de leiding met Rory McIlroy, die al snel twee slagen had ingeleverd, en Charl Schwartzel.

Op de tiende hole gingen de titelkansen van McIlroy, die de eerste drie dagen de dans had geleid, definitief verloren. Een triple bogey op die hole betekende dat de jonge Noord-Ier naar de tiende plaats zakte. Die ramphole liet McIlroy volgen door een bogey en een dubbel bogey.

Voor zijn laatste ronde had hij uiteindelijk 80 slagen nodig, acht meer dan het baangemiddelde. Daarmee eindigde McIlroy op de gedeelde vijftiende plaats, tien slagen achter winnaar Schwartzel.


(Foto: Novum)