[EL] Uitslag Villarreal - FC Twente

Vanavond werden de eerste wedstrijden uit de kwartfinales van de Europa League gespeeld. FC Twente mocht het in Spanje opnemen tegen Villarreal. Hieronder het verslag en de karakteristieken.

FC Twente heeft de uitwedstrijd bij Villarreal met maar liefst 5-1 verloren. Daardoor moet de ploeg van trainer Michel Preud'homme volgende week hopen op een wonder om alsnog de halve finales van de Europa League te halen.

Preud'homme begon verrassend met een 3-4-3 opstelling en hield onder meer Landzaat, Chadli en Janko op de bank. Ruiz kreeg wel een basisplek. In eerste instantie leek dit goed uit te pakken, aangezien Villarreal teruggedrongen werd op eigen helft. Kansen waren er echter nauwelijks te noteren en zodoende rook de Spaanse opponent hun kans.

Villarreal begon steeds beter te combineren en nam het initiatief van de wedstrijd volledig over. Halverwege de eerste helft resulteerde dit in de openingstreffer van Marchena. Hij kopte raak uit een hoekschop en liet Michailov kansloos. Twente was de weg kwijt en liet het spel volledig over aan Villarreal. Voor rust scoorde de Spaanse ploeg nog tweemaal. Nadat Nilmar met een mooi stiftje de paal nog raakte, schoot Varela korte tijd later toch de 2-0 binnen. Op slag van rust was Nilmar toch trefzeker. Hij strafte zwak verdedigen van de Tukkers af; 3-0.

Na rust was het wedstrijdbeeld hetzelfde. Villarreal combineerde erop los en drukte Twente, dat Luuk de Jong in de eerste helft met een enkelblessure zag uitvallen, ver terug op eigen helft. Rossi krulde na tien minuten in de tweede helft de bal prachtig achter Michailov en bracht daarmee de 4-0 op het scorebord. Na dit doelpunt liet Villarreal de teugels wat vieren en daardoor kreeg ook Twente wat kansen. Toch werd het 5-0 voor het kleine Barcelona. Nilmar scoorde zijn tweede doelpunt van de avond. In de laatste minuut deed Janko namens de ploeg uit Enschede nog wat terug door de 5-1 te scoren.


 

Villarreal

5 -1

FC Twente

 22' Marchena
43´ Valero
45+1' Nilmar
55' Rossi
80' Nilmar
  90' Janko
 
 Gele kaart: Cazorla (Villarreal), Rosales, Janko (FC Twente)
 
Stadion: Estadio El Magrigal, Villarreal
Toeschouwers: 15.000
Arbiter: Nikolajev (Rus)
 
Opstelling:   Opstelling:
López
Mario
Rodriguez (Capdevila/71)
Musacchio
Catalá (Kiko/82)
Valero (Cani/79)
Marchena
Bruno
Cazorla
Nilmar
Rossi
  Michailov
Onyewu
Wisgerhof
Douglas
Rosales
Brama (Landzaat/77)
Janssen
Tiendalli
Ruiz (Chadli/60)
De Jong (Janko/32)
Bajrami