Mourinho was bijna bondscoach van Engeland

José Mourinho had vorig seizoen veel succes met Inter. Het scheelde echter weinig of de Portugees was bondscoach van Engeland geworden.

Mourinho vertrok in september 2007 bij Chelsea. Twee maanden later ontstond er bij de Engelse voetbalbond een vacature toen bondscoach Steve McClaren werd ontslagen. "Het scheelde enkele uren of ik had een contract bij Engeland getekend", vertelt Mourinho op de FIFA-website.

De Portugees besloot uiteindelijk toch 'nee' te zeggen, waarna Engeland koos voor Fabio Capello. "Op het laatste moment bedacht ik me dat ik maar één wedstrijd per maand zou coachen. En dat ik voor de rest van mijn tijd wedstrijden zou analyseren. Dat is niet wat ik wilde. Ik besloot om te wachten op een betere job."

In Spanje wordt veel gesproken over Mourinho vanwege zijn drukke gebaren langs de zijlijn. "Ik zit nu heel anders op de bank dan zes of zeven jaar geleden. Soms zit ik de hele wedstrijd op mijn stoel, zonder veel te communiceren. Maar andere keren sta ik negentig minuten heel actief te doen. Dat hangt af van de situatie."