Tevredenheid over downloads Mass Effect 2

Meer dan tien procent van de verkoop van Mass Effect 2 voor de Playstation 3 komt van gedownloade spellen. Dat heeft bestuursvoorzitter John Riccitiello van Electronic Arts volgens de entertaintmentwebsite IGN bekendgemaakt. Riccitiello heeft aangegeven vooral tevreden te zijn met het behaalde resultaat omdat er geen promotie is geweest voor de te downloaden versie.

Volgens Riccitiello heeft Sony nog nooit zo'n grote game tegelijk online uitgegeven met de winkelversie. "Voor hen was het echt een test voor het netwerk", laat de topman van Electronic Arts weten. Mass Effect 2 is namelijk een spel van twaalf gigabyte. De eerder uitgebrachte Xbox 360-versie wordt op twee dvd's geleverd.

Zonder tussenkomst van winkeliers kunnen game-uitgevers meer verdienen per verkocht spel. Via het Playstation Netwerk en Xbox Live zijn diverse games, die ook in de winkel liggen, tegen betaling te downloaden.

Toch kunnen game-uitgevers niet zonder hulp van winkelketens om games onder de aandacht van de massa te brengen. Daarom ligt het verdwijnen van games uit de winkel niet in de lijn der verwachting. Net als Microsoft wil ook Sony binnenkort in Europa spellen die alleen als download beschikbaar waren in de winkel gaan aanbieden.


(Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum