[Bundesliga] Uitslag Bayern München - Borussia Dortmund

Borussia Dortmund is in Duitsland dicht bij de eerste titel sinds 2002. Vandaag werd in München met 3-1 gewonnen van landskampioen Bayern. Het gat tussen koploper Dortmund en nummer twee Bayer Leverkusen bedraagt na 24 wedstrijden dertien punten. Bayern staat achter Hannover 96 pas vierde en geeft al zestien punten toe.

De topper in de Bundesliga kwam al snel tot ontbranding toen Lucas Barrios na negen minuten de bal langs Bayern-doelman Thomas Kraft rolde. Zeven minuten later had Bayern het antwoord echter al klaar. Luiz Gustavo maakte gelijk.

Echt geschrokken van die tegentreffer leek Dortmund echter niet, want al in de achttiende minuut stond de ploeg opnieuw op voorsprong. Nuri Sahin zorgde daar met een fraai afstandsschot voor. Even later ontsnapten de bezoekers aan een tweede gelijkmaker toen Mario Gomez op randje buitenspel werd teruggefloten, terwijl de aanvaller de bal al in het net had liggen.

Daarna was Dortmund de gevaarlijkste ploeg en na een uur werd de zege veiliggesteld. Mats Hummels kopte knap in de verre hoek, waarna de Zwartgelen de wedstrijd uit konden spelen. Arjen Robben liet bij Bayern niet van zich horen. Een gele kaart vanwege een schwalbe was het belangrijkste wapenfeit van de aanvaller.