Twente teleurgesteld in UEFA over beslissing

FC Twente won vanmiddag knap van Rubin Kazan in het ijskoude Moskou (0-2). Een wedstrijd die Twente liever niet had gespeeld.

"Het duel tussen Rubin Kazan en FC Twente ging ondanks de extreme weersomstandigheden toch door. Dit tot teleurstelling van FC Twente", aldus de club in een verklaring op de website. "De club had er bij de UEFA op aangedrongen het duel niet door te laten gaan, omdat de medische staf van FC Twente had aangegeven dat de gezondheid van de spelers in het geding was."

"Voor de wedstrijd werd de temperatuur door de stadionthermometer gemeten. Deze meting gaf een temperatuur aan van -14,2 graden. De UEFA had zelf geen thermometer voor handen. FC Twente heeft zelf ook een meting gedaan met een eigen thermometer en deze gaf een temperatuur aan van -17,2 graden."

De richtlijn was -15 graden. Bij een temperatuur hoger dan -15 zou er gespeeld worden. Als het er onder zat dan kon FC Twente de wedstrijd eenzijdig afgelasten. FC Twente drong aan op het afgelasten met de eigen thermometer als leidraad. "Doordat de stadionthermometer door de UEFA als leidend werd aangegeven, sommeerde de UEFA FC Twente te gaan spelen", aldus FC Twente.

"Indien FC Twente niet zou spelen, zou dit zware sancties met zich mee kunnen brengen. C Twente is teleurgesteld in de gang van zaken en zal zich beraden over de gehele procedure en de eventueel te nemen vervolgstappen. De club heeft diep respect voor de manier waarop de spelers en staf met deze situatie zijn omgegaan."