Euro 2004: Uitslag Frankrijk - Engeland

Icon EK 2004 PortugalDe vierde wedstrijd van het Europees Kampioenschap voetbal in Portugal. In Groep B stond vanavond een zeer spetterende wedstrijd op het programma: Frankrijk tegen Engeland. De wedstrijd werd gewonnen door Frankrijk met 2-1.

De wedstrijd was uitermate boeiend om naar te kijken en bij vlagen werd er schitterend voetbal gespeeld. Het was vooral Frankrijk dat balbezit had en aanviel. Toch was het tegen de verhoudingen in Engeland dat in de 38e minuut op voorsprong kwam. Uit een vrije trap van Beckham wist Lampard binnen te koppen.

In de tweede helft was het opnieuw Frankrijk dat aanviel en balbezit had. Echt grote kansen kreeg het echter niet. In de 72e minuut brak Rooney op snelheid door de Franse verdediging heen, waarna hij werd neergelegd door Silvestre. De scheidsrechter gaf een penalty, die echter door Beckham werd gemist.

Het leek erop dat Frankrijk zou verliezen, maar in de 92e minuut schoot Zidane vanuit een vrije trap de 1-1 binnen. Nog geen minuut later kreeg Frankrijk een penalty. Zidane nam de strafschop en maakte de 2-1.