Montenegro kandidaat-lid EU
De ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie hebben dinsdag Montenegro geaccepteerd als kandidaat-lidstaat van de EU. Het uiteindelijke besluit zal worden genomen door de regeringsleiders van de 27 lidstaten, die donderdag en vrijdag in Brussel vergaderen. Dat wordt gezien als een formaliteit, aangezien de Europese Commissie en de Europese ministerraad hun fiat hebben gegeven.
Montenegro heeft nog vier tot vijf jaar te gaan alvorens tot de EU te worden toegelaten, aldus de verklaring van de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Stevan Vanackere, die de vergadering voorzat.
Van de acht staten in de westelijke Balkan is tot nog toe alleen Slovenië EU-lid. Kroatië heeft de toetredingsonderhandelingen bijna voltooid en hoopt volgend jaar of in 2012 te worden toegelaten. De vijf overige landen -Albanië, Bosnië, Kosovo, Macedonië en Servië- mogen ook hopen op het EU-lidmaatschap, maar ze moeten elk nog de nodige economische en politieke hervormingen doorvoeren voordat ze verder kunnen gaan.
''Too big to fail'' houden ze zeker aan bij de EU, kus mijn kont, ondemocratisch stuk gezwel dat het er is. Terug naar de oude situatie aub.
Lieve jongeman ben jij. :@
Op woensdag 8 juli 2020 18:58 schreef PoezeligDing het volgende:
:* My one and only, master, king , whatever. THE ZER! O+
Jij vertegenwoordigt precies de huidige tendens in de Nederlandse maatschappij die ons met dit flutkabinet heeft opgescheept. Al dat ongefundeerde gebrul door van die op hol geslagen tokkie-bavianen zonder langetermijn-visie. Juist door dit soort figuren ben ik voor het invoeren van een stem-examen.
Montenegro is voor het grootste deel Servisch-Orthodox dus wat praat je
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
Ondertussen zeg je helemaal niks over het onderwerp zelf en ben je alleen maar bezig andere mensen te beoordelen op 4 regels tekst en hen de mond te snoeren. Je zou er zo bij passen in Brussel.
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
Hoe moeilijk is het om te begrijpen dat andere mensen dergelijk gedrag als uitermate storend ervaren? Ik walg ervan en dat mag je best weten.
OT:
De landen die zich bij de EU willen aansluiten moeten door een aantal stadia:
1. Ze moeten zich eerst aanmelden
2. Vervolgens moeten ze aangemerkt worden als een kandidaat-lidstaat, waarna de formele onderhandelingen geopend worden tussen deze staat en de EU. De onderhandelingen hebben het doel om tot een toetredingsverdrag te komen.
3. Na het ondertekenen van het toetredingsverdrag is er gebruikelijkerwijs een periode voordat het verdrag inwerking treedt. Voordat een staat definitief toetreedt tot de EU, moet het namelijk voldoen aan erkenning van de Unie-waarden die vastgelegd zijn in art. 2 van het EU-verdrag en zien op fundamentele zaken als 'menselijke waardigheid', 'rechtsstaat' e.d.
Daarnaast moet de staat de grondrechten als neergelegd in art. 6 van het EU-verdrag erkennen die o.a. het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens behelst.
4. Overige criteria, waaraan een land moet voldoen zijn de zogenaamde 'Kopenhagen-criteria', waarin onder andere een 'levensvatbare economie' en 'de geschiktheid om met concurrerende markten binnen de EU om te kunnen gaan.'
Er gaat dus heel wat aan vooraf, voordat zo'n land wordt toegelaten. Montenegro is nu slechts kandidaat-lidstaat, iets wat Turkije al geloof ik sinds 1999 is. Het zal zo'n vaart dus niet lopen als er allerlei haken en ogen aan zitten.
Nu jij weer.
rottige kutmoslims horen er niet bij
Kan geen probleem zijn.
foto
Dus nu geen uitbreiding.
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
Jij past zo in ons huidige kabinet, mijn beste man. Je veroordeelt mij op basis van 1 post. 1 post, gozer. Weet je wel hoe intens dom je dan over komt? Ik vind de EU een ondemocratisch, geldslurpend gezwel en ik heb het recht om mijn mening te uiten. We leven dan ook in Nederland, ben je het daar niet mee eens moet je lekker in Noord-Korea gaan wonen.
Bovendien kan en mag je gewoon ongefundeerd je mening vormen vriend, dat is je recht. Dat betekent niet dat ik dat doe. Ik baseer mijn mening op wat ik hoor, lees, en meemaak. Noem jij eens een paar goede punten op van de EU. Veel verder dan ''economische samenwerking'' komen de meeste mensen niet, en dat klopt ook. Maar dat hadden we met de EMU ook. Met de huigige opzet kan brussel ons wetten door de strot duwen die we helemaal niet willen. Ons opzadelen met bevolkingsgroepen die we niet willen, ons opzadelen met belastingen die we, verbazingwekkend genoeg, niet willen!
Heb je gelezen dat er zo'n beetje 1 miljoen Albanezen en roemenen staan te trappelen om ons land binnen te komen? En wie gaat dat betalen? De EU? Leuk man, zo'n sigaar uit eigen doos als je netto een van de grootste betalers bent.
En dan heb ik het nog niet eens over dat stuk verdriet wat de ''president'' moet voorstellen. Heeft iemand ooit van van Rompuy gehoord? Nee he.. mooiste komt nog. Als de beste man zegt dat je een wet niet door mag voeren en je doet het toch, zegt hij een keer op een beledigde toon ''nou ja zeg'' en druipt af. En dat is precies wat Duitsland en Frankrijk doen. Ze steken een grote, dikke middelvinger op naar de EU. En dat moeten wij ook doen.
Ik ben voor samenwerking, maar niet in deze vorm.
Nu jij weer, "knul"
2. Montenegro is een kandidaat-lidstaat. M.a.w. er is nog geen sprake van uitbreiding, dus je moet niet roepen voor je geslagen wordt.
Daarnaast heb je een punt wanneer je zegt dat eerst in de huidige lidstaten de zaken op orde moeten worden gesteld. In dat opzicht ben ik het met je eens.
Het ging mij ook niet om het feit of Montenegro er wel of niet bij moet, maar om dat niet onderbouwde schreeuwerige gedoe. Als je er geen snars verstand van hebt, moet je gewoon je mond dichthouden of uitzoeken hoe het zit en dan pas een mening ventileren. We moeten tegenwoordig in Nederland over alles onze muil maar opentrekken, ongeacht onze kennis van dat onderwerp, en ik vind dat een beetje een verkeerde tendens. Ben je dat met me eens of zie je dat totaal anders?
Wat ze wel mogen doen, is de landen beter controleren en eerder straffen/waarschuwen indien nodig. Preventie is immers altijd beter dan genezing.
foto
Allemaal prima hoor, maar als jij als eerste reactie een nietszeggende en niet-onderbouwde schreeuwerige tekst in hoofdletters op de FP zet, dan kun je een reactie krijgen ook.
Jup...je mag ongefundeerde meningen vormen, maar dan ben je in mijn ogen wel een schreeuwerige baviaan die zo hard mogelijk staat te krijsen en al slaande op z'n rood aangelopen billetjes aandacht probeert te trekken.
Ik weet niet over welk specifiek voorbeeld je laatste alinea precies gaat, misschien kun je dat even toelichten. Op bepaalde gebieden gaat EU-recht voor ja, dat klopt. Daarentegen heeft de EU op andere (politiek gevoelige) gebieden weer geen of weinig zeggingskracht, misschien dat het hier om een onderwerp gaat waarover de EU geen zeggenschap heeft, maar waarover ze wel een advies heeft gedaan aan deze landen. Dat zij daar vervolgens lak aan hebben heeft niks met de zwakte van de EU te maken, maar puur met de autonomie die zo'n land is toebedeeld op dat gebied.
Een goed punt van de EU is bijvoorbeeld het feit dat Nederland geen reet heeft in te brengen tegen economische grootmachten als de V.S. en China. Door onze krachten te bundelen als lidstaten kunnen we een economisch én politiek blok vormen en zo onze economie en autonomie beschermen. Hiervoor is integratie nodig en ja, daarvoor moeten dingen centraal geregeld worden. Soms pakt dat negatief uit voor Nederland, vaak positief.
Wat betreft van Rompuy...ik geef je volledig gelijk. Hij is niet de geschikte kandidaat voor die functie. Daarmee is gelijk het pijnpunt al geschetst: Met de functie als permanente voorzitter van de Europese Raad is niks mis, maar degene die het bekleed voldoet niet bepaald.
[ Bericht gewijzigd door anoniem_04042020075053 op dinsdag 14 december 2010 @ 22:57 ]
maar ik weet zeker dat pseudo wetenschappers ongelijk hebben.
2. Als we van plan zijn om de komende tijd niet uit te breiden moeten we ook geen procedures opstarten voor nieuwe lidstaten, dan krijg je situaties zoals met Turkije waarbij er heel veel besproken word terwijl heel veel mensen ze er toch niet bij willen. Dat is niet eerlijk voor de kandidaat-lidstaat.
Met je verdere verhaal kan ik het natuurlijk niet oneens zijn. Maar voor lange onderbouwde meningen is de FP ook niet de juiste plaats. Hier zie je voornamelijk korte reacties van mensen op het bericht.
Nu doe je alsof landen een recht hebben om lid te worden van de EU. Als de EU nog een puur economische samenwerking zou zijn zouden al die landen er van mij graag bij komen, dat lijkt mij een hele goede manier om die landen te helpen met vooruitgang. En dat zou ook bijdragen aan de stabiliteit in die gebieden.
Aangezien de EU ook een groot politiek aspect heeft ben ik graag heel voorzichtig met het uitbreiden van het aantal lidstaten. Een groot deel van onze wetgeving mag bijvoorbeeld niet in strijd zijn met EU regelgeving. Dat klinkt heel logisch, maar het heeft ook hele grote gevolgen voor hoe wij ons land draaiende houden.
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken