Paul de Leeuw verliest van Linda

Paul de Leeuw wist zaterdag met zijn eenmalige tv-programma Pauls Kadoshow niet te winnen van Linda de Mols Ik Hou van Holland. De Leeuw trok volgens zondag gepubliceerde cijfers van Stichting KijkOnderzoek 1,1 miljoen mensen, terwijl Ik Hou van Holland op 2,5 miljoen kijkers kon rekenen.

Het was voor het eerst in maanden dat De Leeuw en De Mol weer een kijkcijferstrijd voerden. De laatste keer dat de tv-sterren zaterdagavond tegenover elkaar geprogrammeerd stonden was in mei dit jaar, toen De Leeuw nog een weekendshow had.

Andere goedscorende programma's waren zaterdag Ushi & Loesie (2,2 miljoen kijkers), Kassa (1,4 miljoen) en Het Lagerhuis (1 miljoen). De VARA had ter gelegenheid van hun 85-jarig bestaan een speciale uitzendavond met de eerder genoemden Pauls Kadoshow en Het Lagerhuis.

Update 14:55 - De Leeuw wil niet meer tegenover De Mol
De Leeuw heeft aangegeven niet meer te willen concurreren met De Mol. De jolige VARA-presentator baalt ervan dat zijn Sinterklaas-show in december recht tegenover Ik Hou Van Holland te zien zal zijn. "Ik vind het programmatisch zo'n domme zet. Twee Sinterklaasprogramma's recht tegenover elkaar. Hoe kun je nou twee programma's met een Sinterklaas naast elkaar zetten? Zet mij op een andere dag! Ik heb er een officieel punt van gemaakt", aldus De Leeuw.

De presentator heeft ook lang getwijfeld over Pauls Kadoshow van afgelopen zaterdag: "Kwam ik weer op het kantoortje van VARA-directeur Frans Klein met mijn twijfels dat ik het nooit zou winnen van Ik Hou Van Holland. Dat moet niet je leidraad zijn, zei Klein. Je leidraad moet zijn of je een leuk programma kan maken op de zaterdagavond voor een breed publiek. Na dat gesprek is bij mij de knop omgegaan. Hij heeft mij erg geholpen."

Als het aan De Leeuw ligt, blijft hij voorlopig actief in de luwte: "Als je het mij vraagt, maak ik liever de MaDiWoDoVrijdagshow en hou ik me verder gedeisd. Vooruit, alleen mijn Sinterklaasprogramma dat ik al tien jaar lang doe, wil ik blijven maken."


Paul de Leeuw verliest kijkcijferstrijd van Linda de Mol (Foto: Novum)