Button ontsnapt aan gewapende overval in Brazilië

Jenson Button is zaterdagavond in Sao Paulo ternauwernood ontsnapt aan een gewapende aanval van zes Braziliaanse criminelen. De 30-jarige Brit was onderweg van het Interlagos circuit, waar zondag de Formule 1-race gereden wordt, naar zijn hotel, toen de mannen hun geweren richtten op zijn gepantserde Mercedes. Door sterk handelend optreden van zijn chauffeur wist Button te ontkomen.

"Mijn chauffeur was fenomenaal", zegt Button tegen de Britse krant Daily Mail. Het incident had plaats in een Braziliaanse sloppenwijk. "Het was echt heel erg eng. Ik zag opeens een geweer op me gericht. Ik weet niet of ze wisten wie ze aan het overvallen waren", zegt Button. "Mijn chauffeur gooide in een keer het stuur om en trapte het gaspedaal in. Achter ons zagen we zes mannen die allemaal een machinegeweer droegen." Uiteindelijk raakte geen van de inzittenden gewond.

Buttons werkgever McLaren had al extra voorzorgsmaatregelen getroffen. Button zat in een gepantserde wagen en had een getrainde politieagent als chauffeur. Normaal gesproken bestuurt Button zelf de auto.

Het is de eerste keer dat een Formule 1-coureur betrokken is bij een gevaarlijk incident in de Braziliaanse miljoenenstad. Button start zondag op het Interlagos-circuit als elfde.


Button ontsnapt aan overval (Foto: Novum)