Vliegtuig uit Amsterdam vrijgegeven in Mumbai

Het vliegtuig uit Amsterdam dat donderdag na de landing in de Indiase stad Mumbai werd gecontroleerd omdat er mogelijk verdachte lading aan boord zou zijn, is weer vrijgegeven. Veiligheidsdiensten hebben niets verdachts gevonden, meldt een woordvoerder van het vliegveld van Mumbai.

Het vliegtuig is nadat het was vrijgegeven naar een parkeerplaats voor vliegtuigen verplaatst. Aanvankelijk was het vliegtuig, dat 244 passagiers vervoerde, na de landing door brandweerwagens en andere voertuigen van hulpdiensten naar een geïsoleerde plek gedirigeerd om te worden doorzocht.

Het vliegtuig van Delta Airlines was donderdagochtend vanaf Schiphol vertrokken naar Mumbai. De controle vond plaats, nadat medewerkers van Delta in Amsterdam de piloot berichtten dat er mogelijk lading aan boord was waarvan de herkomst onduidelijk was.

Alle passagiers werden veilig geëvacueerd. Zij zouden wel zijn gevraagd op het vliegveld te blijven totdat de doorzoeking van de bagage en lading die het vliegtuig vervoerde is afgerond. Andere vluchten hebben geen last gehad van het incident.

Het incident vindt twee dagen voordat de Amerikaanse president Barack Obama moet aankomen op het vliegveld in Mumbai plaats. Mumbai is zijn eerste halte tijdens een tiendaags bezoek aan Azië.

Afgelopen week werden twee bompakketten via luchtvrachten van Jemen naar de Verenigde Staten gestuurd. De pakketten werden in Engeland en de Verenigde Arabische Emiraten onderschept. Een van de bommen werd volgens een Franse minister slechts zeventien minuten voordat het explosief zou afgaan ontmanteld.