Klopjacht op overvallers geldwagen gestaakt

De politie heeft de klopjacht op daders van de mislukte overval op een geldtransportwagen maandag bij Eemnes gestaakt. "We hebben de hele omgeving uitgekamd en niets aangetroffen. De daders zijn gevlucht. Wij moeten nu op een andere manier proberen ze te achterhalen", zegt een politiewoordvoerder dinsdag.

De overvallers sloegen maandagmiddag toe op het parkeerterrein bij het Van der Valk-hotel de Witte Bergen langs de A1. De overvallers gingen er zonder buit vandoor, maar lieten explosieven achter op de geldwagen, die naast een tankstation stond geparkeerd.

Wegens explosiegevaar moesten 170 gasten en dertig personeelsleden daarom vervolgens zo'n drie uur schuilen in de kelder van het hotel. Ook werd de afrit naar het hotel en het tankstation afgezet. Bomexperts wisten het explosief op de geldwagen te ontmantelen.

Hoeveel overvallers er waren, weet de politie niet precies. "Het waren er in ieder geval twee", zegt een woordvoerder. Maandag zei de woordvoerder nog dat een getuige zes overvallers had gezien. Aanvankelijk dacht de politie dat de daders allemaal het bos in waren gevlucht na hun mislukte poging. Uit onderzoek blijkt nu dat de overvallers vermoedelijk echter met in de omgeving geparkeerde auto's zijn gevlucht.


Politie staakt klopjacht op overvallers (Foto: Novum)