Vrouw doorboord door vliegende vis

Een dagje kajakken is een Amerikaanse vrouw afgelopen zondag bijna fataal geworden. Nu is het roeien in zo'n klein bootje in de Florida Keys sowieso al niet zonder gevaren, maar hier had Karri Larson uiteraard niet op gerekend. De 52-jarige werd doorboord door een vliegende vis van ruim een meter twintig.

De mensen van het alarmnummer 911 dachten zeker met een gek te maken te hebben. "Ik heb een noodgeval", riep Larsons vriend Michael in de telefoon. "Mijn vriendin is geraakt door een vliegende vis. Ik vermoed dat het een barracuda of iets dergelijks was."

Hoogstwaarschijnlijk was de schuldige een geep, aldus CBS. De vis sprong vanuit het ondiepe water zo in het bootje van de twee. Hierbij doorboorde de naaldvis met zijn lange, scherpe neus de rug van de vrouw.

Kevin Freestone, eigenaar van de sleepboot die het stel naar vaste wal sleepte en Michael aan de telefoon had, geeft de man een schouderklopje om zijn getoonde moed. Zelfs toen hij de gebroken ribben van zijn vriendin met een hand vasthield en vertelde over haar doorboorde longen ging hij niet van zijn stokje.

Uiteindelijk is het gelukt de wal te bereiken waarna Larson per helikopter naar het ziekenhuis werd vervoerd. Ze zal waarschijnlijk geheel genezen. Volgens de mensen van het alarmnummer heeft Michael zondag een leven gered door druk op de wond te houden en een goede routebeschrijving te geven naar de boot.

Een filmpje over het bizarre ongeval is hier te zien