PVV: Allochtonenstop Haagse voetbalclubs

De PVV wil dat voetbalclubs in Den Haag tijdelijk geen allochtonen meer toelaten. Zo moeten de problemen waar amateurclubs mee kampen het hoofd worden geboden. Volgens de raadsfractie van de PVV loopt de gemeente weg voor 'de massa-immigratie en daarmee gepaarde islamisering van het Haagse amateurvoetbal'.

Volgens raadslid Richard de Mos zijn bij clubs met veel niet-westerse allochtone leden wanbetaling, een gigantisch tekort aan vrijwilligers, respectloos gedrag en geweldsincidenten aan de orde van de dag. Een tijdelijke allochtonenstop zou hier een oplossing voor zijn, stelt De Mos, die naast raadslid ook Kamerlid is namens de partij van Geert Wilders. Dit zou bovendien de integratie bevorderen, omdat de verhoudingen tussen allochtonen en autochtonen meer in balans komen door de maatregel.

Een allochtonenstop voor voetbalclubs is geen nieuw gedachte. In mei ontstond consternatie nadat een Nijmeegse club het aantal allochtone leden wilde terugbrengen en daarom geen allochtonen meer aannam.