Volleybalvrouwen sluiten af in mineur

De volleybalsters van Oranje hebben het kwalificatietoernooi voor de Grand Prix 2011 afgesloten met een 3-0 nederlaag tegen Turkije. De Nederlandse ploeg speelde door blessureleed zonder de buitenaanvalsters Debby Stam en Chaïne Staelens en zij werden node gemist: 25-15, 25-19, 25-20.

Nederland zat, net als een dag eerder tegen Bulgarije, geen moment echt lekker in de wedstrijd. De buitenaanvalsters Maret Grothues en Alice Blom knokten voor wat ze waard waren, maar kregen de bal niet vaak genoeg aan Turkse zijde tegen de grond. Avital Selinger bracht Judith Blansjaar en Robin de Kruijf binnen de lijnen, maar ook zij konden het tij niet keren. Dit terwijl Darnel Neslihan, de steraanvalster van Turkije, aan de lopende band bleef scoren.

Nederland won één van de vijf wedstrijden in Cagliari en zal (afhankelijk van andere uitslagen) als vijfde of zesde eindigen. Dat is teleurstellend, zeker ook omdat de wereldvolleybalbond vandaag bekend maakte dat er niet twee, maar drie deelnemers van dit plaatsingstoernooi volgend jaar mee mogen doen aan de Grand Prix.