Arrestatie na vloekend kind op YouTube

De politie van Bridgeport, in de Amerikaanse staat Connecticut, heeft dinsdag een 24-jarige inwoner van die stad gearresteerd. Josh Eastman heeft zijn achtjarig buurjongetje laten vloeken en racistische opmerkingen laten maken. De beelden heeft hij vervolgens op YouTube gezet.

De moeder van het ventje heeft aan de pers verteld dat haar buurman haar zoontje een dollar heeft gegeven voor het maken van het filmpje 'Swearing Kid'. Het bewuste filmpje heeft het gezin veel verdriet gedaan, zo beweert de moeder. "Zo is mijn zoon niet", zegt ze woedend. "Zoiets zou hij normaal nooit doen, en nu heeft de hele wereld het kunnen zien."

Volgens de politie is op de beelden een jongetje in een voortuin te zien, die vloekt en racistische opmerkingen maakt. Op de achtergrond is een mannenstem te horen die het kereltje aanmoedigt vooral door te gaan.

Eastman wordt aangeklaagd wegens het aantasten van het moraal van een kind. Na het betalen van een borgsom van 2500 dollar, een  kleine tweeduizend euro, is de man op vrije voeten gesteld. Volgens Eastman is het filmpje echter niet walgelijk, maar juist grappig. Toch lijkt het erop dat YouTube het filmpje heeft verwijderd.