Nog geen beelden schietpartij Arnhem aangeleverd

De politie heeft tot nu toe drie tips binnengekregen over de schietpartij in Arnhem waarbij zaterdag een dode en twee gewonden vielen. Een tipgever beweert beelden te hebben van het incident, maar die zijn nog niet in het bezit van de politie, zegt een woordvoerder woensdag. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht werd dinsdagavond aandacht besteed aan het incident. Onderzocht wordt of de tips bruikbaar zijn.

De schietpartij vond zaterdagavond plaats tijdens het slotfeest van het carnavalsevenement Rio aan de Rijn op de Markt. Hierbij werden drie mensen door kogels geraakt. Een van hen, een 48-jarige man uit Den Haag, overleed aan zijn verwondingen. De twee andere gewonden, een 48-jarige man uit Heerenveen en een 51-jarige vrouw uit Zoetermeer, werden maandag uit het ziekenhuis ontslagen.

Na het incident werden twee verdachten aangehouden. Een 29-jarige man uit Duiven, de vermoedelijke schutter, en een 32-jarige man uit Arnhem zitten in de cel. Over de motieven achter de schietpartij is nog niets bekendgemaakt.

De politie stelde maandag een website open waarop getuigen beelden kunnen uploaden, maar daar is dus nog niets binnengekomen. Direct na het incident meldden zich al tientallen getuigen, maar de politie vermoedt dat er nog veel meer zijn.