Dief kiest weinig verhullende vluchtroute

Een 19-jarige dief bleek dinsdagochtend geen meesterbrein als het om het uitstippelen van een vluchtroute gaat. In films als Ocean's Eleven is te zien dat een beetje boef een diep doordacht plan heeft om na het slaan van zijn slag in het niets te verdwijnen.

Zo niet een 19-jarige fietser uit Litouwen. Zijn voorkeur ging mogelijk uit naar een snelle oplossing en dus trapte hij zijn stalen ros over de A12. Meerdere automobilisten waarschuwden dinsdag rond 05.30 uur de politie omdat ze iemand met zwarte kleren op de snelweg bij Ede zagen fietsen.

Agenten gingen snel ter plaatse om de waaghals, die richting Arnhem fietste, aan te houden. Toen bleek de jongen uit Litouwen inbrekerswerktuig en een navigatiesysteem bij zich te hebben. De politie vermoedt dat het navigatiesysteem gestolen is.

De dief is overigens niet door het navigatiesysteem op het verkeerde pad gestuurd. Het apparaat was verstopt toen hij werd aangehouden. De jongen kreeg een boete van 95 euro voor het fietsen op de snelweg en wordt dinsdag verder verhoord.