Zjordania dacht ook aan overname AZ

De kersverse eigenaar van Vitesse Merab Zjordania dacht er ook aan om voetbalclub AZ over te nemen. De Georgiër verklaarde vandaag tijdens de persconferentie in Arnhem dat hij meer mogelijkheden zag bij Vitesse dan bij de Alkmaarders.

"Maar ik heb voor Vitesse gekozen omdat hier maar 18 of 19 spelers onder contract staan. Er is dus alle mogelijkheid om de club te versterken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat Vitesse geïnteresseerd is in jonge spelers. Ik heb een groot netwerk. Ik denk dat ik veel goede jonge spelers hier naar toe kan laten komen," zei Zjordania die een goede vriend is van Chelsea-voorzitter Roman Abramovich, maar zijn hulp bij deze overname niet inschakelde.

De vertrekkende voorzitter van Vitesse Maasbert Schouten vindt de keuze van de Georgiër "verstandig en begrijpelijk. We hebben namelijk een groter achterland en een mooier stadion dan AZ. Ik feliciteer hem met zijn keuze."

Vitesse zei dat de club voor de overname niet over één nacht ijs is gegaan. "Niet alleen wij hebben ons huiswerk gedaan," ging Schouten verder. "De KNVB en gerenommeerde advocaten hebben ook uitvoerig onderzoek verricht. We zijn in Nederland de eerste betaalde club die zoiets meemaakt. Ik snap dat er scepsis is, maar meneer Zjordania heeft alleen maar de bedoeling om Vitesse binnen drie jaar kampioen te maken. Hij is nu al heel erg betrokken bij deze club. Het klopt dat hij moest vertrekken als voorzitter van de voetbalbond van Georgië. Maar dat had alleen maar politieke redenen."