Meisje (16) laat China's grootste borsten wegsnijden

Xiao Wei heeft vorige week een bijzondere operatie ondergaan. Het zestienjarige meisje uit de Chinese provincie Hainan heeft de grootste voorgevel van China een stuk kleiner laten maken. Of het nu komt door het hormonale melkpoeder in China is niet bekend, maar de borsten van Xiao hingen tot vorige week woensdag op haar navel.

Dr. Li Baokai, hoofd Chirurgie van het Hainan Modern Woman & Infants Hospital, heeft verklaard dat hij en zijn collega's stomverbaasd waren door de omvang van haar boezem toen het meisje vorige maand voor het eerst naar het ziekenhuis kwam voor een controle. Haar borsten bleken ruim acht kilo te wegen en kwamen tot haar navel.

De vader heeft verklaard dat het arme gezin zich zorgen maakte over de ongewone borstgroei van Xiao. Ze klopten bij vele ziekenhuizen aan, maar kregen overal nul op het rekest. Op 29 juli werd in het bovengenoemde ziekenhuis gigantomastia vastgesteld bij het meisje. Vanwege hun economische situatie werd besloten het meisje kosteloos te helpen.

Vorige week woensdag was eindelijk de grote dag. Van Xiao's linkerborst werd 1200 gram weggesneden, bij de rechter werd nog vijftig gram extra weggehaald. Over drie dagen mogen eindelijk de hechtingen eruit en zal de ziekte naar verwachting niet meer terugkeren.

Het meisje ontdekte vorig jaar juli dat haar borsten ineens enorm hard aan het groeien waren. Verlegen als ze was, besloot Xiao de ontdekking geheim te houden. In september kon ze het niet langer verbergen toen haar oudere zus zag dat de borsten van haar zusje tot op haar navel hingen.

Benieuwd naar de oude voorgevel van het meisje? De foto's zijn in het bronartikel te vinden. Ongecensureerde foto's kun je hier terugkijken