Gamers moeten stoute meisjes straffen

Een nieuwe Japanse game draait om het straffen van meisjes die in de hel zijn beland. Dat schrijft de weblog Andriasang naar aanleiding van een onthulling in het Japanse gamemagazine Dengeki. Vertaald naar het Engels draagt de Japanse game van uitgever Nippon Ichi de titel Criminal Girls.

In 'Criminal Girls' is het de bedoeling om zeven meisjes, die elk symbool staan voor een van de kardinale zonden - lust, jaloezie, traagheid, gierigheid, wraak, vraatzucht en ijdelheid - te straffen. Als hun beschermer zul je ze onder andere met de harde hand moeten reformeren. Naast het corrigeren van de dames moet er ook gevochten worden.

Het is niet de eerste keer dat een game met een dergelijk opvallend thema uit Japan komt. Het spel Rapelay, waarin de speler een vrouw moet verkrachten, zorgde vorig jaar voor veel opschudding. In augustus adviseerde de Verenigde Naties een verbod op de productie van soortgelijke games.

In tegenstelling tot Rapelay heeft de game van Nippon Ichi geen realistische insteek. Het spel is tweedimensionaal en de personages zijn opgebouwd uit zogenaamde sprites.

Criminal Girls is enkel aangekondigd voor de Japanse markt. Het spel verschijnt in november voor de PSP.