Lichaam gevonden op uitgebrande woonboot

Op een van de woonboten die dinsdag in Amsterdam in vlammen opgingen is een lichaam gevonden. Het stoffelijk overschot werd donderdagavond aangetroffen op het weggesleepte wrak. De politie liet woensdag weten dat de 62-jarige bewoner werd vermist, maar of de man nu is gevonden is nog de vraag.

De boot is zo hevig verbrand dat de politie zelfs niet spreekt van een lichaam maar van 'stoffelijke resten'. "Het is nog niet met zekerheid te zeggen of het gaat om een lichaam. We houden het voorlopig op stoffelijke resten van een mens", zegt een politiewoordvoerder.

De politie sloot eerder nog niet uit dat de bewoner gewoon op vakantie was, maar heeft inmiddels contact gehad met zijn familie en weet nu beter. "Hij is niet op vakantie en heeft geen contact opgenomen met familie of vrienden. Of hij is gevonden moet blijken uit onderzoek."

Het ernstig verbrande stoffelijk overschot wordt onderworpen aan een speciale sectie. Daarbij wordt er onder meer gekeken naar gebitsgegevens. Als dat niets oplevert, wordt er gekeken naar andere opties zoals DNA-onderzoek.

De brand aan de Diemerzeedijk aan het IJ verwoestte twee woonboten. Van de andere boot is niemand vermist. Een derde boot kon tijdig worden verplaatst.

Submitter:  Bron: Novum