Bosje bloemen voor drie dagen onterechte cel

De politie heeft een 32-jarige man uit Doetinchem een bosje bloemen aangeboden, omdat hij drie dagen onterecht heeft vastgezeten in een cel op een politiebureau in Arnhem. De politie is daarnaast een intern onderzoek gestart naar het voorval om erachter te komen waar het fout is gegaan, meldt de politie donderdag.

De man was maandag in Duiven opgepakt op verdenking van rijden onder invloed, nadat op de A12 bij Duiven een auto van de weg was geraakt. De bestuurder was ervandoor gegaan. Even later zagen agenten in de Gelderse plaats een man lopen die vermoedelijk dronken was en die zij ervan verdachten te hebben gereden.

Hij weigerde echter mee te werken aan een blaastest. Bij een fouillering kwamen autosleutels tevoorschijn die op de betreffende auto bleken te passen. De man werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij in de cel werd gezet.

De man had eigenlijk nadat hij was gehoord weer op vrije voeten moeten worden gesteld, maar dat is niet gebeurd. De politie zegt de gang van zaken te betreuren, 'hoewel het voor de betrokkene natuurlijk het vervelendst is'. De man is overigens wel 'volgens de standaards van het korps op correcte wijze verzorgd', aldus de politie.