Exhibitionistische junk krijgt voogdij over dochter (5)

In Australië heeft de uitspraak in een voogdijzaak voor veel commotie gezorgd. De rechter wees de voogdij over een vijfjarig meisje toe aan haar vader. Vaderlief blijkt echter een aan heroïne verslaafde zedendelinquent te zijn. Daarnaast bezit hij een indrukwekkende verzameling messen en zwaarden.

Volgens de rechter was het alternatief echter nog slechter. De moeder van het meisje is ettelijke malen opgepakt wegens prostitutie en winkeldiefstal. Daarnaast heeft ze een lange historie van drugsgebruik. Sterker nog, ze was nog maar net klaar met de bevalling van het meisje, of ze liet haar in de steek om elders drugs te kopen.

Hoewel de verslaafde vader al tien jaar werkloos is, heeft de rechter nog minder vertrouwen in de moeder. Zo is haar huis geen geschikte plek voor het meisje. Het huis ligt bezaaid met braaksel en uitwerpselen. Omdat de rechter denkt dat het meisje, dat veelvuldig werd mishandeld, door haar moeder wordt verwaarloosd, heeft de rechter de voogdij toegewezen aan haar vader. Wel mag ze twee weekenden per drie weken naar haar moeder.