Nederlandse Energie Maatschappij teruggefloten

Justitie heeft de Nederlandse Energie Maatschappij (NEM) teruggefloten voor de WK-actie waarbij overstappers een jaar gratis stroom krijgen als Oranje het WK wint. Volgens het ministerie van Justitie is dat in feite een kansspel en mag bij promotionele kansspelen niet meer dan een ton worden uitgekeerd.

Volgens het ministerie kan NEM de korting van 450 euro op de energierekening daardoor slechts aan 222 mensen beloven en niet aan iedere overstapper. Bovendien moet in de voorwaarden van de actie staan dat maximaal 222 mensen de prijs kunnen winnen.

De energiemaatschappij liet eerder weten dat er al duizenden overstappers waren. Of het er inderdaad al duizenden waren en of zij nu geld mislopen bij een WK-winst van Nederland, is onbekend.

Op de website van de Nederlandse Energie Maatschappij staat bij de actie dat slechts een beperkt aantal overstappers in aanmerking komt voor de korting, maar het aantal van 222 is niet te vinden. De actie zou in de hele maand juni lopen, maar is verlengd en loopt nog.

Een woordvoerder van de NEM laat weten dat de actie gewoon doorgaat en dat deelnemers een jaar lang gratis stroom krijgen ter waarde van 450 euro. Volgens de energiemaatschappij is er geen sprake van een kansspel. Er wordt contact gezocht met het ministerie voor overleg.

De energiemaatschappij wil niet vooruitlopen op de gevolgen voor nieuwe klanten die eventueel de beloofde korting mislopen. De NEM hoopt nog steeds dat Nederland wereldkampioen wordt.

Submitter:  Bron: Novum