'Joran wil toch Nederlandse advocaat'

De in Peru van moord verdachte Joran van der Sloot wil toch een Nederlandse advocaat. Dat meldt de nieuwssite Peru21 op basis van informatie van zijn Peruaanse advocaat.

Het is onduidelijk of zijn advocaat in Nederland, Bert de Rooij, zijn verdediging in Peru op zich zal nemen. De Rooij kon vanochtend niet gelijk reageren. Volgens de Peruaanse advocaat Rosa Luisa Camargo Madrid zoekt Joran weer contact met zijn moeder, die hij donderdag telefonisch sprak. Of de raadsvrouw moet plaatsmaken voor een Nederlandse collega, is onduidelijk.

De Rooij zei vorige week dat hij probeert Joran te adviseren, maar hem niet te pakken krijgt. Van der Sloot mailde hem donderdag na zijn arrestatie in Chili vanaf een politiebureau met vragen. De raadsman heeft 'talloze keren' geprobeerd Van der Sloot te bellen, maar kreeg hem niet te pakken.

De Peruaanse politie doet onderzoek naar een laptop die in de rugzak van de 22-jarige Van der Sloot zat en die mogelijk eigendom was van de vermoorde Stephany Flores. Haar vader verklaarde dat hij zijn dochter de dag voor de moord duizend dollar had gegeven om een laptop te kopen. Ook werd bij Van der Sloot Chileens, Boliviaans en Peruaans geld gevonden. Vandaag komen de eerste resultaten van de autopsie naar buiten.