EťnVandaag-lijsttrekkersdebat

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 9 juni aanstaande organiseren het actualiteitenprogramma EénVandaag en de Economische Faculteit Rotterdam (EFR) een groot lijsttrekkersdebat op de Erasmus Universiteit Rotterdam. In de uitzending zullen de zes lijsttrekkers van CDA, PvdA, VVD, SP, PVV en GroenLinks met elkaar de strijd aangaan.

Zo zullen in drie één-op-één debatten Jan Peter Balkenende (CDA) en Mark Rutte (VVD) met elkaar de degens kruisen over de economie, Femke Halsema (GroenLinks) en Emile Roemer (SP) gaan praten over de sociale zekerheid en Geert Wilders (PVV) en Job Cohen (PvdA) zullen elkaars nieren proeven over integratie.

Het EénVandaag-debat, dat gepresenteerd wordt door Wouter Kurpershoek en Pieter Jan Hagens, zal live worden uitgezonden op Nederland 1 om 18:20 tot 19:20 uur. Daarna zal de uitzending zich online voortzetten.

Dinsdag zal de NOS de laatste twee verkiezingsdebatten organiseren. Er is één debat met de grote partijen, en daarvoor een ander debat met de kleinere en nieuwe partijen.

Update 18:20 uur
Het EénVandaag-debat is begonnen.

Bekijk hier het hele EénVandaag-debat terug.

Alle Tweede Kamerverkiezingen 2010-lijsttrekkersdebatten:
Premiersdebat | Carré-debat | EénVandaag-debat | NOS-debatten

Bezoek ook het Verkiezingen 2010-forum.