Onwetend stel met kind blijkt broer en zus

Een jong stel uit Ierland is samen al jaren gelukkig. Ze hebben zelfs een kind, waarvan papa en mama tegelijkertijd ook oom en tante zijn. De ouders weten namelijk pas sinds vorige maand dat ze halfbroer en -zus zijn, want ze hebben dezelfde vader.

Het schokkende feit blijkt de uitkomst van een DNA-test dat het stel liet uitvoeren. Hoewel ze nu dezelfde genen blijken te hebben, heeft het stel gezworen bij elkaar te blijven. Het is namelijk niet hun schuld dat ze bloedverwanten zijn, maar die van de Ierse wet. Deze verbiedt het geadopteerde kinderen te vertellen wie hun ware ouders zijn.

Het tweetal, James en Maura, leerde elkaar jaren geleden kennen tijdens het stappen. Ondanks dat ze 150 kilometer van elkaar woonden, gingen ze ieder in een andere woonplaats uit. Daar sloeg gelijk de vonk over.

Ofschoon hun omgeving geschokt heeft gereageerd, blijft het stel bij elkaar. Als ze geen kind hadden gehad, waren ze waarschijnlijk wel uit elkaar gegaan. Nu blijft het tweetal bij elkaar. Sterker nog, ze hebben besloten nog meer kinderen te willen.