Werkstraf geëist tegen Theo Janssen

Tegen FC Twente-speler Theo Janssen is vrijdag een werkstraf van 120 uur en een rijontzegging van een halfjaar geëist. De 28-jarige voetballer uit Arnhem staat terecht voor het veroorzaken van een verkeersongeluk met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg.

Een van zijn passagiers was oud-profvoetballer Kevin Moeliker. Die raakte zwaargewond bij het ongeval in november in Enschede en lag zelfs een tijd in coma. Ook twee andere passagiers raakten gewond. Janssen liep zelf een gebroken neus, snijwonden en kneuzingen op bij het eenzijdige ongeluk.

De voetballer was met te veel alcohol op achter het stuur gestapt, zo wees een bloedproef van de politie eerder uit. Hij had een promillage van 0,8, terwijl 0,5 is toegestaan.

De middenvelder van FC Twente kreeg eerder van zijn club de maximale boete opgelegd en werd voor twee maanden geschorst. "Ik ben verschrikkelijk stom geweest", liet de Arnhemmer destijds weten. Hij gaf hierbij aan dat het herstel van Moeliker voor hem centraal staat.

Vanwege zijn hulp aan Moeliker heeft officier van justitie om een mildere straf gevraagd. Normaal gesproken wordt een rijontzegging van anderhalf jaar geëist voor het feit waarvoor Janssen moet voorkomen. Als de rechter de eis van het OM volgt, betekent het dat de voetballer zijn rijbewijs over twee weken terugkrijgt.

De rechtbank in Almelo doet over twee weken uitspraak.