Politie slaat fietser in boeien

Hardhandig optredende politie, je ziet het in Purmerend. Maar liefst vier politiemannen en -vrouwen waren nodig om één fietser in de boeien te slaan. Gistermiddag fietste een nietsvermoedende burger door een groen verkeerslicht. Hij had echter niet gezien dat er verkeersregelaars stonden.

De man had dus moeten stoppen en kreeg daar ruzie over met de verkeersregelaars en de aanwezige politie. De fietser werd in de boeien geslagen en afgevoerd door een politiebusje. Een toeschouwer legde de arrestatie vast zoals je hier kunt zien. Twee weken geleden trad de Purmerendse politie ook al hardhandig op toen een verdachte van een supermarktoverval werd aangehouden. Deze man bleek onschuldig.

Update: 14.12 uur
De man is aangehouden omdat hij zich niet kon en wilde identificeren. Dat meldt de politie. Eerder negeerde hij een stopteken van een verkeersregelaar waarbij hij bijna een groep schoolkinderen aanreed. Hij werd agressief toen de politie hem aansprak op zijn rijgedrag. Daarna werd hij aangehouden en in de boeien geslagen.