'Nieuw bewijs tegen Ronald P. in moordzaak'

Er is nieuw bewijs opgedoken dat de veroordeelde moordenaar Ronald P. in verband brengt met de onopgeloste moord op Anneke van der Stap. De man die een celstraf van vijftien jaar uitzit voor de Puttense moordzaak had een USB-stick in bezit met foto's van Van der Stap, terwijl hij zelf zegt haar niet gekend te hebben.

Volgens De Telegraaf, dat de USB-stick kreeg van een ex van P., bleken er foto's en studiemateriaal op de stick te staan die P. heeft geprobeerd te wissen. De stick is tijdens een huiszoeking bij P. thuis niet gevonden. De vriendin van P. bleef de stick gebruiken, maar rook pas onraad toen zij door de recherche werd ondervraagd.

De politie vroeg haar naar het e-mailadres Avadesta, dat naar de naam van Van der Stap verwijst. "Later realiseerde ik me dat ik die naam herkende van de USB-stick van Ron. Ik gebruik de stick zelf en hij zit dan ook bijna altijd in m'n handtas", zegt ze tegen de krant die de stick maandag overdraagt aan de politie.

Nadat P. vorig jaar werd veroordeeld voor de moord op en verkrachting van Christel Ambrosius, waarvoor jarenlang ten onrechte Wilco Viets en Herman Dubois vastzaten, kwam justitie voor de moord op Van der Stap ook bij hem uit. Hij werd in zijn cel aangehouden, maar wil zelf niets over de zaak zeggen.

De 22-jarige studente Van der Stap werd 22 juli 2005 dood aangetroffen in de bosjes aan het Jaagpad in haar woonplaats Rijswijk. Zij was toen elf dagen vermist. Ze werd voor het laatst gezien op het station van Enschede, op 11 juli 2005.