Straaljagers achtervolgen UFO boven snelweg

Een anonieme cameraman heeft een spectaculair schouwspel gefilmd. Boven de Britse snelweg M5 is een UFO te zien, die klaarblijkelijk wordt achtervolgd door twee straaljagers. Het filmpje zou naar verluidt zijn geschoten bij een parkeerterrein bij een tankstation in het westen van de Engelse regio Midlands.

"Dit is een van de beste video's die ik ooit heb gezien", bekent UFO-expert Nick Pope, die jarenlang voor het ministerie van Defensie UFO-meldingen onderzocht. "Het zou een nieuw militair vliegtuig kunnen zijn, hetgeen de straaljagers zou kunnen verklaren. Normaal gezien test je echter geen geheime projecten bij daglicht. Het zou dus ook kunnen gaan om een echt ruimtevaartuig, dat ons luchtruim binnendringt om vervolgens te worden onderschept."

Het Britse ministerie van Defensie weigert commentaar te geven op de waarneming. Het enige dat ze kwijt willen is dat ze inderdaad straaljagers afsturen op een dreiging in de lucht.

Ook de politie van de bewuste regio houdt de monden stijf gesloten. "We zijn niet op de hoogte van meldingen over ongeïdentificeerde ruimtevaartuigen in de buurt van de M5."


Duidelijker dan dit, krijg je ze niet