Wilders laat zich niet afschrikken door NCTb

Geert Wilders is niet van plan om campagneactiviteiten te schrappen vanwege het risico op politiek gemotiveerd geweld rond de Kamerverkiezingen. Dat zegt de PVV-leider woensdag in een reactie op de waarschuwing van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb).

"Ik ga gewoon het land in, ik ga gewoon flyeren. Er is geen NCTb die mij daarvan kan weerhouden", zegt Wilders. "Het wordt een prachtige campagne." Als de waarschuwing van de NCTb betekent dat hij verhoogd risico loopt, dan 'zullen ze de beveiliging maar moeten opschroeven'.

De NCTb Erik Akerboom stelt dat Nederland rondom de verkiezingen rekening moet houden met 'politiek gemotiveerd geweld' van radicale islamitische groepen, uit extreemrechtse hoek of van eenlingen. Het sterk gepolariseerde en felle debat over moslims draagt bij aan de dreiging.

Wilders, die ruim 5,5 jaar wordt beveiligd vanwege zijn scherpe opmerkingen over de islam, vraagt zich af of de oproep van de NCTb een poging is om hem de mond te snoeren. "Voor zover die intentie er is, zal dat niet lukken. Ik zeg iets dat in Nederland heel erg aanslaat. Ik leg de vinger op de zere plek." Akerboom heeft overigens geen contact met hem opgenomen, zei Wilders.

Wilders laat zich niet afschrikken door NCTb
Wilders laat zich niet afschrikken door NCTb (Foto: Novum)