Kubica twijfelt over Renault

Robert Kubica twijfelt over zijn toekomst bij Renault F1. De Pool tekende al in oktober een contract voor 2010 bij de renstal, maar nu Genii een belang van 75% in het team genomen heeft is hij niet meer zo zeker van zijn toekomst bij Renault.

Kubica heeft via zijn manager Daniele Morelli meer informatie over de details van de overeenkomst van Renault met Genii gevraagd. De Pool wil weten wat voor invloed de investeringsmaatschappij bij de renstal zal krijgen. "We zijn in principe niet tegen de nieuwe situatie, maar we willen wel graag weten wie er aan de macht is binnen het team en welke strategieën er gebruikt zullen gaan worden. Dat kan positief of negatief uitpakken," zei Morelli tegen de BBC.

Kubica en zijn manager zeggen enkele dagen nodig te hebben om alles te bekijken. Daarna beslissen ze of Kubica blijft of dat hij weggaat. Met nog weinig goede stoeltjes in de Formule 1 vrij hoopt Morelli dat Genii net zo'n partner voor Renault zal worden als McLaren in de jaren tachtig. Toen kocht de Saudische zakenman Mansour Ojjeh het team op en vormde het om van een modale renstal tot een winnend team. "Mocht het iets soortgelijks zijn, dan is dat een goede situatie."

"Ik heb niet genoeg informatie om over de partner te oordelen, maar ik ga er vanuit dat Renault onderzoek heeft gedaan, omdat ze het merk Renault moeten beschermen. Ik kan me voorstellen dat Renault een sterke garantie wat betreft de toekomst heeft. De fundamentele vraag voor ons is in welke fase van de ontwikkeling de nieuwe auto zit. Het gevoel daarover is prima. De vraag is echter of de onzekerheid niet voor vertraging heeft gezorgd, want onzekerheid kan de inspanningen van de werknemers verminderen."