Fernandes blijft bij Lotus

Ondanks dat het eigenlijk de bedoeling was dat teambaas Tony Fernandes na de seizoensstart 2010 af zou treden bij Lotus, zal de Maleisiër ook het volgende seizoen zijn diensten verlenen aan het team.

Fernandes zou eigenlijk aftreden, omdat zijn hoge functie bij Air Asia hem zou belemmeren bij zijn werkzaamheden voor Lotus, maar de aandeelhouders van de vliegmaatschappij vinden het geen probleem dat Fernandes er een drukke taak bij krijgt.

Tegenover Autosport.com verklaart Fernandes: "Ik word de echte teambaas van het team. Aandeelhouders worden onrustig als je eigenaar bent van een luchtmaatschappij en vervolgens zegt dat je teambaas wordt van een F1-team, maar ze beginnen nu te zien dat zoiets kan. Zo enorm lastig wordt het niet als je eenmaal een goed managementteam hebt staan. Ik moet alleen de lijm zijn die het team bij elkaar houdt. Het is belangrijk dat ik teambaas blijf zodat we gaan presteren zoals we moeten presteren. Ik ben de oprichter van het team dus het is fout als ik er in een belangrijke periode tussenuit knijp."