Belgen zien sekssymbolen in kerstversiering

Of de inwoners van het Belgische Laakdal nu een punt hebben of slechts een 'dirty mind' is niet bekend, maar de dorpsbewoners raken niet uitgepraat over de nieuwe openbare kerstverlichting. In plaats van een onschuldig hulstblaadje met een kaarsje, zien de Belgen er een condoom in. Anderen beweren er zelfs een opgestoken middelvinger in te zien.

Gemeenteraadslid Patrik Vankrunkelsven zag de eerste keer echter een boot met een paal in de kerstversiering. "Sommigen van onze fractie zien in de kerstversiering een groene poot met een condoom in of een arm met een opgestoken middelvinger", vertelt hij. 

De burgemeester van de gemeente snapt alle commotie niet, maar kan er wel om lachen. "We kiezen deze kerstverlichting niet zelf", verklaart mevrouw Tine Gielis. "De firma waarvan we deze huren, wisselt ieder jaar. De kaars op het groene blaadje werd vorig jaar in een ander dorp gebruikt. Ik vraag me af of daar ook zoveel tumult rond was.  Ik zie in die verlichting niet direct een condoom of een middelvinger, maar dat kan misschien zijn omdat ik een vrouw ben."

De Laakdallers moeten de verlichting nog even aanzien. Volgend jaar komt er weer andere versiering in het dorp te hangen.

Om te oordelen of het echt een condoom of opgestoken middelvinger is, check de bron. Voor nog meer seksueel getinte dingen, kijk hier.